В своя позиция ДПС осъди убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова. 

...
В своя позиция ДПС осъди убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова. 
Коментари Харесай

ДПС осъди убийството на Маринова и заклейми езика на омразата

В своя позиция Движение за права и свободи осъди убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова. 

" Изразявайки съболезнованията си към околните на убитата журналистка Виктория Маринова, остро осъждаме както този жесток акт, по този начин и всяко посягане върху живота и достолепието на всеки човек ", написа в декларацията на партията. Те акцентират, че закононарушението " потресе цялата страна и получи необятен публичен и интернационален отзив ". 

Според Движение за права и свободи това ликвидиране обаче слага доста въпроси. " Кой направи езика на омразата формален, за какво експанзията е на всички места, къде са способените органи, постоянна ли е страната. Все въпроси, отговорите на които не търпят отсрочване ", се споделя още в позицията.

" Категорично настояваме способените органи да доведат до край дейностите за бързо откриване на подбудите и да бъдат осъдени причинителите на жестокото ликвидиране. Изразяваме цялостната си взаимност с журналистическата гилдия и призоваваме цялата българска публицистика и всички български жители дружно да се противопоставим както на езика на омразата, по този начин и на опитите за ограничение на свободата на словото в нашата страна ", пишат още те.

Декларацията на Движение за права и свободи приключва с апел към всички политици и жители: " Да бъдем виновни към средата, в която живеем, с цел да бъдат обезпечени животът и здравето, правата и свободите, достолепието на всички хора ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР